БСП удари дъното, а ако продължи с тези темпове,  на

...
БСП удари дъното, а ако продължи с тези темпове,  на
Коментари Харесай

Д-р Любомир Паунов: Това е позор за БСП! Нинова ни направи малка и безлична партия

БСП удари дъното, а в случай че продължи с тези темпове,  на идващите избори евентуално ще остане  отвън Народното събрание.  Това написа младият пловдивски хирург доктор Любомир Паунов, който е дълготраен член на Българска социалистическа партия, а до неотдавна бе в управлението на градската организация на социалистите.  
Прочетете още
В сериозния си пост против управлението на „ Позитано ” 20 доктор Паунов  съобщи, че времето Нинова да си тръгне с достолепие от дълго време е отминало, само че тя би трябвало час по-скоро да напусне поста,  който заема.

Ето и целия пост на доктор Паунов

Уважаеми приятели - членове и симпатизанти на Българска социалистическа партия, през днешния ден е време още веднъж за разбори! Но, тъй като тези, които са задължени да ги извършат, са се скрили в „ хралупите си “ на ул.„ Позитано “, е належащо да ги създадем ние, елементарните социалисти. А, обстоятелствата са следните! За първи път в историята си Българска социалистическа партия е пета политическа мощ! Досега постоянно сме били или първа такава, или най-силната съпротива! За 7 години ръководство, госпожа Нинова ни направи една дребна и безлична партия, от която хората очевидно към този момент нямат потребност. „ Ударихме “ дъното, от което излизане няма. Не едни последващи избори с нея, евентуално ще останем отвън парламентарното посланичество. Нека и да обобщим последните няколко резултата.

На национално равнище:

- Март 2017. (още я имаше инерцията от предходното управление и всички, без значение от мнението си бяхме приятели и „ инакомислщите “ не бяха гонени и „ подменяни “) – 955 хиляди гласа (близо 28%), 80 мандата и второ място,

- Април 2021г. – 480 хиляди гласа (15%), 43 мандата и трето място,

- Юли 2021г. - 365 хиляди гласа (13%), 36 мандата и трето място,

- Ноември 2021г - 267 хиляди гласа (10%), 26 мандата и четвърто място

- Октомври 2022г – 232 хиляди гласа (9%) и пето място

На локално равнище:

- Март 2017 година – 41 хиляди гласа (близо 26%), 3 мандата и второ място,

- Април 2021г. – 20 хиляди гласа (близо 15%), 2 мандата и трето място,

- Юли 2021г. - 15 хиляди гласа (близо 13%), 1 мандат и трето място,

- Ноември 2021г - 10 хиляди и 700 гласа (9%), 1 мандат и трето място

- Октомври 2022г – 9 хиляди и 400 гласа (8%) 1 мандат и пето място (само 6 МИР са с резултат, по-лош от нашия, а ние за първи път имаме под 10000 гласа)!

Това са изборите на „ смененото “ от Нинова локално управление, което носи цялостната отговорност за резултата! Когато ние, „ инакомислещите “, работихме без финансиране, с всички спънки от " антуража й ", бяхме отговорни. Сега трябваше лакеите й, с обезпечения им цялостен от нея комфорт, да покажат, че макар, че бяха противоуставно „ конфигурирани “ като „ управление “, могат и знаят по какъв начин да се представим почтено на избори.

Относно персоналния избор – 1 ръководител има малко над 400 преференции, един някогашен зам.-министър е с 250, а 19 комплицирани претендента - сред 14 и 88 (по-малко от членовете на една фамилия)!!!

Уважаеми приятели, това е срам! Когато ние, „ инакомислещите “, бяхме в листите за народни представители, в случай че имахме под 500 гласа, ни беше позор да погледнем хората в очите. Но, подмяната на лекари, учители и сполучливи предприемачи с публично незнайни, непопулярни и компрометирани хора, без нужния учебен ценз и експертиза, води до тези резултати. Нека да не асоциираме и персоналния избор с общата настройка на гласоподавателите, тъй като той демонстрира на какъв брой хора ние, като персони, сме спечелили доверието! Не е рационално и да слагаме всички под общ знаменател, тъй като аз почитам огромна част от тях и те, евентуално, са в листата срещу тяхната воля, а като „ заряд “.

Изводите за аргументите, заради които достигнахме дотук, всички социалисти ги знаят, само че би трябвало да се подчертаят и обобщят още един път:

- Националното управление, в лицето на неговата председателка, е или извънредно некадърно и компрометирано измежду обществото, или сполучливо си извършва евентуалната, с оглед всички тези провали цел - да унищожи партия с над 130-годишна история.

- На локално равнище, както неведнъж заявявах, „ смяната “ се назовава „ замяна “ и хора с неуместни и цинични прякори, потвърдено компрометирани, медийно оповестени за фалшификатори и плагиати, уволнявани за измами и опити за търговия с въздействие, без идеали, смучещи като пиявици от партията и знаещи единствено да взимат, само че не и да дават, не могат да са лицето на партията (както на локално, по този начин и на национално ниво). Те не познават правилник и партийна конструкция, не знаят по какъв начин се прави предизборна акция, само че доста ловко си служат с нескопосани опити за компрометиране на „ инакомислещите “ в гаражни уеб сайтове и умеят да заплашват със съд. Такива хора могат да раздават флаери и листовки по време на акциите, само че не могат да бъдат в управлението на партията и да я съставляват.

- Когато интелигентни и можещи „ инакомислещи “ приятели са позорно и противоуставно гонени и „ подменяни “ с такива, за които партията е хранилка, с изчезнали идеали, обучение, подготовка и експертиза, резултатите са налице и изцяло предстоящи.

В умозаключение, желая да подчертая на госпожа Нинова, че това не е персонален избор, а нейно обвързване - неотложно да даде пояснение на всички членове и гласоподаватели - ние ли сме „ моралните спечелили “, време ли е за оставки или „ идва тежка зима “, „ няма смисъл от крайни дейности “ и „ не можем да оставим страната и партията в тежката обстановка, която се задава “ и тя „ поема цялата отговорност “ и по тази причина ще остане. Знам, че в този момент, с „ придворните й “, се чудят по какъв начин още веднъж да „ замажат “ повода за най-тежката злополука в историята на най-старата партия, само че аз мога да ги улесня – това е последният Ви късмет, в случай че задачата не е била да унищожавате Българска социалистическа партия, да си тръгнете вечно...

 Разбира се, че времето да извършите това без позор, с чест и достолепие, от дълго време е отминало и по тази причина бъдете сигурни, че скоро никой няма да Ви помни!

P.S. Постът на доктор Паунов  бе оповестен преди  конференцията на Корнелия Нинова.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР